Wat is goede hockeykleding?

  • redactie
  • 25 November 2014 18:18

Het is niet altijd duidelijk wat nu goede hockeykleding is. Moet dit van een specifiek merk of materiaal zijn? Is dure hockeykleding altijd beter? Om je opweg te helpen hieronder een aantal tips waar goede hockeykleding aan moet voldoen:

  1. Hockeykleding mag er leuk uitzien, maar moet vooral functioneel en comfortabel zijn. Het is belangrijk dat je je lekker kunt bewegen en dat het materiaal niet schuurt of te strak zit. Een hockeybroek die te strak zit kan een goede bloedsomloop belemmeren en met een soepele broek heb je dit probleem niet.
  2. Kleding moet ademenen! Natuurlijk mag je kleding er goed uitzien, maar wat heb je aan een leuk hockeyrokje of shirt als dit zeiknat is en de temperatuur van je lichaam negatief beïnvloedt. Met goed ademende hockeykleding blijft je huid en lichaam op de juiste temperatuur en alleen zo kun je topprestaties leveren.
  3. Zorg voor het juiste materiaal. Niet alleen zorgt het juiste materiaal ervoor dat je kleding ademend, maar het zorgt er ook voor dat je kleding langer goed blijft. Zo zal een hockeybroek met synthetische stoffen minder snel slijten en is makkelijker te wassen.
  4. Koop je hockeyschoenen, hockeyrokje, hockeyshirtje en andere hockeykleding in de juiste maat! Dit zit beter en voorkomt veel irritaties waardoor je misschien niet die topprestatie kan leveren.

Laat een reactie achter