Scheenbeschermers bij het hockeyen

  • redactie
  • 10 March 2013 18:21

Draag jij scheenbeschermers tijdens het hockeyen? Om je onderbenen en vooral je schenen te beschermen is het belangrijk om goede scheenbeschermers te dragen. Tijdens het hockeyen kun gemakkelijk een hockeystick tegen je benen krijgen waardoor je vervelende schaafwonden of kneuzingen oploopt. Daarnaast verklein je de kans om je been te breken. Iets wat helaas met hockey nog wel is voor kan komen als je niet oppast.

Tijdens een hockeywedstrijd ben je verplicht om scheenbeschermers te dragen, maar vergeet ze ook niet te gebruiken tijdens de hockeytraining. De meeste scheenbeschermers zijn gemaakt van een licht polyester en kun je gemakkelijk omdoen met een klittenbandsluiting. Ben je van plan om nieuwe scheenbeschermers te kopen let dan op de volgende punten:

- Koop altijd de juiste maat scheenbeschermers. De verkeerde maat kan vervelend zitten tijdens het hockeyen of niet voldoende bescherming bieden.
– Zorg dat je beschermers koopt met een goede en makkelijke sluiting. Het is uiteraard belangrijk dat de scheenbeschermers goed blijven zitten tijdens het hockeyen.
– Koop scheenbeschermers altijd van bekende hockeymerken. Goedkope scheenbeschermers kunnen breken of zorgen niet voor voldoende bescherming.


Laat een reactie achter