Kooptips voor goede hockeyschoenen

  • redactie
  • 25 November 2014 18:46

Net zoals met hardloopschoenen is het ook belangrijk om de juiste hockeyschoenen te kopen. Heeft de schoen goede schokdemping? Geven ze grip op het hockeyveld? Zitten de schoenen lekker genoeg voor een pittige wedstrijd of training? Om een goede keuze te maken hebben wij hieronder een aantal belangrijke tips op een rij gezet:

1. Koop de schoen die bij je past. Laat je niet verleiden om een nieuw model met hippe kleuren te kopen van je favoriete merk, maar kijk goed naar je behoeften. Elke voet is anders en de juiste schoen zorgt voor de juiste ondersteuning.

2. Ga bij twijfel naar een hockeyspecialist. Een speciaalzaak heeft ervaring met complexe vragen en ka je vaak ook bijpraten over de laatste ontwikkelingen. Bijvoorbeeld het gebruik van nieuw materiaal waardoor de schoen net iets steviger of lichter is. Voor sommige hockeyers maakt dit net het verschil.

3. Pas je hockeyschoenen staand en met beide voeten. Alleen als je staat kun je het goed voelen en passen. Beide voeten moet je altijd passen omdat je linke er rechtervoet nooit exact even groot zijn. Loop ook even een rondje in de winkel om er zeker van te zijn.

4. Pas schoenen aan het einde van de dag. Je voeten zijn dan iets opgezwollen omdat je voeten vocht vasthouden en dit gebeurt ook tijdens het hockeyen.

5. Let niet alleen op de lengte (grote) van je schoen, maar ook op de breedte. Als je brede voeten hebt, maar je koopt relatief smalle schoenen dan zal dit zorgen voor blaren. Andersom zit je voet ook niet goed in de schoen doordat je voet teveel ruimte heeft. Vaak weet de winkelmedewerker welk model geschikt is voor mensen met een brede voet of met een smalle voet.

6. Probeer veel verschillende modellen. Alleen dan kun je goed vergelijken en een juiste keuze maken. Er zit namelijk veel verschil tussen de merken en modellen.

7. Neem je enkelbrace mee! Hockey je regelmatig met een brace dan is het handig om je brace om te doen met het passen.

8. De verkoopprijs zegt niet alles. Let vooral op bovenstaande tips en laat je niet leiden door een hoge of lage prijs.


Laat een reactie achter