Belang van goede hockeyschoenen

  • redactie
  • 2 February 2013 20:47

Goede hockeyschoenen zijn een essentieel onderdeel van je uitrusting. Goede schoenen vangen namelijk krachten op die vrijkomen tijdens het rennen over het hockeyveld. Als je een sprintje trekt krijgen je voeten en vooral ook knieën bij elke stap een klap te verwerken van ongeveer vier keer je lichaamsgewicht (bij 60 kilo dus maar liefst 240 kilo per stap!). Bij springen is dat gewicht zelfs nog hoger. Ook bij plotselinge bewegingen belast je je spieren en gewrichten en goede hockeyschoenen helpen deze krachten beter op te vangen.

Hockeyschoenen moeten daarom een hoog schokdempend vermogen hebben en zorgen voor veel stabiliteit. Desondanks mogen hockeyschoenen niet te stug zijn en moeten ze ondanks het schokdempende vermogen zorgen voor voldoende gevoel met de grond en grip bieden op het kunstgras. Ook moeten ze licht zijn en natuurlijk goed zitten. Al met al moet je hockeyschoen dus aan een hoop eisen voldoen om blessures te voorkomen en daarnaast lekker op te kunnen hockeyen.

Helaas bestaat er geen hockeyschoen van Asics, Dita, Grays, Reece of andere hockeymerken die 100% aansluit bij je wensen. Elk lichaam is anders en elke hockeyer heeft zijn eigen stijl van hockeyen. Laat je altijd goed informeren of lees goed wat de eigenschappen van de schoen zijn en kies voor de combinatie die jou het best past.

Elk model en elk merk heeft zijn eigen eigenschappen en daarom kan het zoeken naar de juiste hockeyschoen nog wel is een tijdrovende klus zijn. Gelukkig heeft Hockeykleding.nl alle hockeykleding en hockeyschoenen verzamelt uit de bekende sportwinkels waardoor je gemakkelijk de juiste schoenen kunt vinden. Kijk via het hoofdmenu of gebruik het zoekvenster om je nieuwe hockeyschoenen te vinden.


Laat een reactie achter